Hamur için:
2 adet yumurta;
1 su bardağı tereyağı;
3 su bardağı un;
2 çorba kaşığı yoğurt;
1 çorba kaşığı limon suyu;
1 adet kabartma tozu;
Tuz.
Harç için:
1 adet yumurta;
1 su bardağı beyaz peynir;
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri;
Birer tutam maydanoz,
dere otu, arap saçı ve 1-2 sap fesleğen;
Üzerine serpmek için çörek otu, pul biberi, kekik.
Hazırlanışı:
*2 adet yumurta ve 1 su bardağı tereyağını güzelce karıştırın.
*Kalan malzemeleri ekleyip yumuşak hamur yoğurun.
*Hamuru buzdolabında dinlendirirken iç malzemesini hazırlayın,
yeşillikleri ince doğrayın.
*Yumurtayı çırpın, yarısını sürmek için ayırın, kalanını
peynir ile karıştırın.
*Hamuru ikiye bölün.
*Tezgah çok fazla kirlenmemesi için streç filmi yayın ve
üzerinde birinci hamuru yarım santim kalınlığında açın ve yuvarlaklar kesin.
*Hazırladığınız poğaçaları fırın tepsisine dizin, ortalarına
yumurtalı peynir karışımından koyun, kenarlarına yumurta sürün ve çörek otu,
pul biberi serpiştirin.
*Arzu ederseniz poğaçaların bir miktarının ortasını boş
bırakın. Pişirdikten sonra rendelenmiş peynir yerleştirin.
*İkinci bezeyi açın ve dörtgen şekillere kesin, sonra her
birini ortadan 1 santim bırakarak
şeritler yapın.
*Yumurtalı peynir karışımına ince kıyılmış yeşillikleri
ekleyip harmanlayın.
*Poğaçaların ortasına tepeleme harçtan koyun ve şeritleri
karşılıklı kapatın.
*Önceden ısıtılmış 200
C fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder