2 adet yumurta;
3/ 4 su bardağı tere yağı;
1 su bardağı beyaz peynir;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri;
1 adet kabartma tozu;
1 tatlı kaşığı limon suyu;
2-3 su bardağı un.
Tane kimyon, kekik,
çörek otu... .
Hazırlanışı:
*Yumurtaları
çırpın, bir miktar sürmek için ayırın.
*Oda sıcaklığında tereyağını yumurta ile karıştırıp çırpın.
*Rendelenmiş kaşar peynirin yarısını, beyaz peyniri, kabartma
tozu ve limon suyunu ekleyin ve çırpıcı ile karıştırın .
*Azar azar unu ekleyin, çok yumuşak hamur elde edin.
*Tezgahın üzerine fırın kağıdını yayın, üzerinde hamurun
yarısını yarım santim kalınlığında açın, dilediğiniz şekillere kesin.
*Sonra kurabiyeleri kağıt ile birlikte fırın tepsisine
yerleştirin.
*Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın.
*Tuzlu kurabiyelerin üzerine yumurta sürün, sonra kaşar
rendesi ve baharatlar serpiştirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder