2 adet yufka;
2-3 adet büyük boy patates;
1 adet büyük boy soğan;
Yarım su bardağı tere yağı;
Nane;
Tuz.
1 adet yumurta;
Hazırlanışı:
*Patatesleri
rendeleyip yıkayın ve sularını sıkın.
*Soğanı rondo ile kıyın, patates rendesine ekleyin.
*İç malzemesine tuz ve nane katın.
*Yufkaların her birine eritilmiş tere yağı sürün ve eşit
miktarda iç harçtan serpiştirin.
*Sonra yufkaları karşılıklı
3 parmak genişliğinde gevşek rulo
şeklinde sarın ve fırın kabına
yerleştirin.
*Böreğin üzerine tere
yağı ve çırpılmış yumurta ve yoğurt ile sürün.
*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder