Malzemeler:
Hamur için:
2 adet yumurta;
1 su bardağı süt;
4 su bardağı un;
1 paket kabartma tozu;
Yarım tatlı kaşığı sirke;
Tuz.
İç malzemesi:
Yarım kilo çiriş otu;
5-6 adet yeşil soğan;
1 su bardağı beyaz peynir;
Kara biber;
Pul biber;
Hazırlanışı:
*Hamuru hazırlamak için yumurtaları çırpın bir miktar
böreklerin üzerine sürmek için ayırın,
kalanını unun ortasına dökün.
*Kabartma tozu, tuz ve sirkeyi ekleyin, sütü azar azar dökerek
yufka hamurunu yoğurun.
* Hamuru dinlenmeye bırakın, ve iç malzemeyi hazırlayın.
*Çok az zeytinyağında otları ve soğanı sote edin, baharatlar
ile lezzetlendirin.
*Hamurdan bezeler koparıp yufkaları açın ve biraz kurumalarını
bekleyin.
*Sonra yufkalara eritilmiş tereyağı sürün, iç malzemeden koyup
rulo şeklinde sarın.
*Hazırladığınız börekleri fırın tepsisine yerleştirin, üzerine
tereyağı ve yumurta sürün.
*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder