Malzemeler:
Hamur
için:
1 adet yumurta;
3/ 4 su bardağı tere
yağı;
1/ 2 su bardağı şeker;
1 – 1,5 su bardağı un;
1 su bardağı ince öğütülmüş fındık;
Bir tutam tuz.
Krem
için:
1 adet yumurta;
1/ 2lt. süt;
1/ 2 su bardağı şeker;
1/ 2 paket vanilya;
2 çorba kaşığı un;
1 çorba kaşığı tere yağ
ve ya kaymak.
Süslemek
için:
Yarım kilo çilek;
Çilekli sos.
Hazırlanışı:
*Tere yağ ve pudra şekeri güzelce çırpın, sonra yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam
edin.
*Tuzu, öğütülmüş fındıkları ve azar azar unu ekleyin.
*Elde etiğiniz yumuşak hamuru tart kalıbına yayın.
*Önceden ısıtılmış fırında pişirin ve soğumasını bekleyin.
*Tartın kremasını hazırlamak için 1 adet yumurta yarım bardak
şeker ile çırpın, 2 çorba kaşığı un ve vanilya ekleyin. Bir miktar süt ile
karışımı sulandırın.
*Sonra kaynayan süte devamlı karıştırarak ekleyin.
*Krema hazır olunca 1 çorba kaşığı tere yağı ekleyin, ve
tamamen soğumasını bekleyin, sonra bir
miktar mikser ile karıştırın.
*Kremayı tartın üzerine
yaydırın.
*Çilekleri dilediğiniz şekilde tartın üzerine dizin.
*En üstüne çilekli sos
ve ya dilerseniz çilekli jöle kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder