1 demet semiz otu;
1 adet soğan;
1 adet havuç;
3 diş sarımsak;
2-3 çorba kaşığı pirinç;
5-6 adet kiraz domates;
Bir tutam dere otu;
Limon;
Tuz,
Zeytinyağı.
Hazırlanışı:
*Semiz otunu güzelce yıkadıktan sonra yaprakları
kopartın, sap kısımlarını iri doğrayın.
*Zeytinyağında piyazlık
doğranmış soğanı sote edin, sonra sarımsakları ve semiz otu sapları ekleyin.
Bir iki defa çevirdikten sonra pirinci
ve bir bardak sıcak su katıp pişirmeye devam edin.
*Yemeyin suyu bir miktar azalınca semiz otu yaprakları ve
rendelenmiş havucu ekleyin.
*Ayrı tavada ikiye
kesilmiş kiraz domateslerini çok az yağıda bir miktar sote edin.
*Pirinçler pişince yemeyin altını kapatın, ince kıyılmış dere
otu ve sotelenmiş domatesleri ekleyin.
*Yemeyin üzerine limon sıkın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder