Yarım demet pazı;
1 adet orta boy soğan;
2-3 diş sarımsak;
1 adet büyük boy taze kırmızı biber ve ya 2 adet közlenmiş
kırmızı biber;
1 adet havuç;
Limon rendesi ve biraz limon suyu.
Kara biber;
Zeytin yağı;
Tuz.
Hazırlanışı:
*Havucu kibrit çöpü şeklinde kesin ve zeytin yağında sote edin, sonra şerit şeklinde kesilmiş kırmızı biberi ve mantarı ekleyin, biraz çevirdikten sonra yağı süzdürerek sebzeleri tabağa alın.
*Aynı yağıda piyazlık doğranmış soğanı sote edin, yumuşayınca
sarımsağı ve pazıyı ekleyin. Tuz katın, üzerini kapatıp pişirmeye devam edin.
*Pazı yumuşayınca önceden pişirdiğiniz diğer sebzeleri ekleyin, ocaktan indirin.
*Limon rendesi, limon suyu ve biraz kara biber serpiştirin.
*Yoğurt ile servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder