Malzemeler:
250 -300gr. dana kıyma;
5 adet orta boy patates;
1 adet büyük boy soğan;
1 adet domates;
1 çorba kaşığı biber salçası;
Bir tutam maydanoz;
Kekik;
Kara biber;
Pul biberi;
2-3 çorba kaşığı
zeytin yağı;
Tuz.
Sos için:
2 adet yumurta;
1 kase yoğurt;
2 çorba kaşığı un;
1 çorba kaşığı zeytin
yağı,
Tuz.
*Zeytin yağında ince doğranmış
soğanı soteleyin , kıymayı ekleyin.
* Kıyma rengini değiştirince küçük küp şeklinde kesilmiş patatesleri katıp
biraz çevirin.
* Sonra biber salçası ve kıyılmış domatesi koyun.
* Musakkayı lezzetlendirmek için
kekik, kara biber, pul
biberi katın, 2-3
dakika çevirin.
*Bu karışımı ısıya dayanıklı kaba dökün ve kaşıkla düzleştirip,
patates küplerin arasında
boşlukları giderin.
*Sosu yapmak için 2
adet yumurtayı çırpın 1 kase yoğurt, 2
çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı zeytin yağ ve tuz ekleyin. Hazırladığınız sosu
musakkanın üzerine dökün.
*Dilerseniz en üstüne kaşar rendeleyin.
*Musakkayı fırında 200 C ısıda
pişirin.
Arzu ederseniz yemeyi yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder