1 + yarım su bardağı kırmızı mercimek;
1 su bardağı ince (kısırlık) bulgur;
1 adet küçük boy soğan;
1 tatlı kaşığı biber salçası;
1 tatlı kaşığı domates salçası;
1 tatlı kaşığı kimyon;
Kara biber;
Pul biberi;
2 adet yeşil soğan;
1 tutam maydanoz;
Zeytin yağı;
Tuz.
Hazırlanışı:
*Mercimekleri 3 bardak su ile haşlayın ve soğumaya bırakın.
*İnce doğranmış soğanı zeytin yağında sote edin, salçaları
ekleyin.
*Biraz çevirdikten sonra önceden ıslatılmış 1 su bardağı bulguru
katın, yarım bardak sıcak su ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin.
*Baharatlar ile lezzetlen dirin, bulgurlar kabarınca ocaktan
alın.
*Soğumuş mercimeği ve ince kıyılmış yeşillikleri bulgura
ekleyin ve karıştırın.
*Dondurma kaşığı yardımı ile hazırladığınız harçtan küçük
toplar yapıp, servis tabağına dizin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder