Malzemeler:
1 su bardağı tereyağı;
2 çorba kaşığı şeker;
1+ 2/3 su bardağı un;
1 tutam tuz;
1 tatlı kaşığı limon suyu.
2-3 çorba kaşığı soğuk su.
Dolgu için:
2 adet büyük elma;
1 çorba kaşığı şeker;
Yarım tatlı kaşığı tarçın;
1 su bardağı çok az kırılmış ceviz.
Hazırlanışı:
*Soğuk tereyağını küp şeklinde kesin ve 2 çorba kaşığı şeker
ile pütürsüz olana kadar çırpın.
*Kalan malzemeleri ekleyip yumuşak hamur yoğurun.
*Soğuk su ile hamuru toparlayın.
*Hamurdan yaklaşık 3/1 kadar miktarda beze kopartın, streçleyip derin dondurucuda sertleşmesi için
bekletin.
*Kalan hamuru bir miktar buzdolabında dinlendirin.
*Elmaları soyup küp şeklinde kesin, 1 çorba kaşığı şeker
ekleyerek sote edin.
*Elmaların suyunu çekilince tarçın ekleyin ve biraz ılımasını
bekleyin.
*Dinlenmiş hamuru açın ve tart kabına yerleştirin,
kenarlarından hamuru biraz yükseltin.
*Tartın üstüne sote edilmiş elmaları yaydırın.
*Sertleşmiş hamuru elmaların üstüne rendeleyin, sonra
cevizleri serpiştirin.
*Önceden ısıtılmış fırında 180C pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder