Malzemeler:
1 demet ıspanak;
2 adet yumurta;
Yarım su bardağı yoğurt;
Yarım su bardağı zeytinyağı;
2 su bardağı un;
1 adet kabartma tozu;
Nane;
Kırmızı pul biber;
Muskat;
1 kutu Krem peynir ve ya rendelenmiş beyaz peynir.
Jambon.
Hazırlanışı:
*Ispanakları çok ince doğrayın.
*2 adet yumurta ve yarım su bardağı zeytinyağı çırpın,
yoğurdu, unu ve baharatları ekleyin.
*En sonunda ıspanakları katın ve karıştırın.
*Hazırladığınız cıvık
hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine
incecik yayın.
*180-200 C fırında pişirin.
*Hamuru piştikten sonra
soğutun, üzerine bez koyun ki kuruyup kırılmasın, sonra streç filmi yayılmış tezgaha alın.
*Üzerine her yerini örtecek şekilde krem peynir sürün ve ya
beyaz peynir rendeleyin.
*Sonra jambon dilimlerini yan yana dizin ve ruloyu sıkı bir şekilde
sarın.
*Ispanaklı ruloyu streç filmi ile güzelce sarın, yanlardan sıkıştırın ve bir miktar
bekletin.
*Dilimleyerek servis
edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder