1 su bardağı tereyağı;
1 adet yumurta;
Yarım su bardağı pudra şekeri;
2,5 su bardağı un;
1,5 çorba kaşığı zencefil suyu;
1 su bardağı kıyılmış ceviz;
1 tutam tuz;
Yarım paket kabartma tozu;
1 adet beyaz çikolata;
1 adet bitter çikolata.
Hazırlanışı:
*Küp şeklinde kesilmiş tereyağını yarım su bardağı pudra
şekeri ile çırpın.
*Sonra yumurtayı, rendelenmiş zencefilin suyu, tuzu, kabarta
tozu ve 1 su bardağı cevizi ekleyin.
*Unu katın ve avucunuzla hamuru vurarak yoğurun. Hamur şekerli
olduğu için yapışkan ve vıcık olur, dolayısı ile dikkatli yoğurun 2,5 su
bardağı un dan hariç fazla eklemeyin. Gerekirse yalnız elinize bulaşan hamuru
kopartmak için un serpiştirin.
Hamura çok fazla un eklenirse, ağızda dağılan kurabiyeler elde edemezsiniz.
*Hamurun üstünü örtüp yarım saat buzdolabında bekletin.
*Fazla hamuru toplayın ve alta kalan kağıt ile birlikte fırın
tepsisine yerleştirin.
*Kurabiyeleri 180 C ısıtılmış fırında takriben 10 dakika pişirin. Kurabiyeler
altından kızarınca hemen çıkartın.
*Soğumuş kurabiyeleri dilerseniz benmari usulü eritilmiş
çikolata ile süsleyin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder