Malzemeler:
2 adet yufka;
2 adet yumurta;
1 su bardağı süt;
1 kase lor peyniri;
1 demet pazı;
2 adet pırasa;
1 adet soğan;
1 su bardağı tereyağı;
Kara biber;
Pul biber;
Susam.
Hazırlanışı:
*İnce doğranmış soğanı sote edin, yumuşayınca küçük küçük
doğranmış pazı ve pırasayı ekleyip bir miktar daha çevirin.
*Yufkalara önce eritilmiş tere yağı sonra süt ile çırpılmış
yumurta sürün.
*Yufkaların iki kenarına sote edilmiş sebzeleri ve 1 adet
yumurta ile karıştırılmış lor peyniri döşeyin.
*Her bir yufkayı karşılıklı kenarlarından sıkıca rulo gibi
sarın.
*Dört parmak genişliğinde
parçalara kesin ve fırın tepsisine yerleştirin.
*Üzerine tereyağı, yumurtalı süt karışımından sürün ve susam
serpiştirin.
*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder