Malzemeler:
1 su bardağı tereyağı;
Yarım su bardağı pudra şekeri;
1 adet yumurta;
1-2 çorba kaşığı kakao;
1 tutam tuz;
1+ 2/3 su bardağı un.
Dolgu için:
2 adet yumurta;
2-3 çorba kaşığı şeker;
200 gr. bitter çikolata;
1 su bardağı tereyağı;
400 gr. frambuaz;
Hazırlanışı:
*Oda sıcaklığında olan tereyağını pudra şekeri ile güzelce çırpın.
*Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
*Sonra elenmiş kakao ve unu ekleyin.
*Hazırladığınız çok yumuşak hamuru iki fırın kağıt arasına
koyup tart kabın genişliğinde açın.
*Tart tabanını önceden ısıtılmış fırında pişirin ve biraz soğutun.
*Çikolatalı dolgu için tereyağı ve çikolatayı benmari usulü
eritin ve biraz ılıtın.
*2 adet yumurta ve 1-2 çorba kaşığı şekeri katılaşıncaya kadar çırpın,sonra eritilmiş çikolatalı tereyağını ekleyin. Homojen oluncaya kadar spatula ile karıştırın.
*2 adet yumurta ve 1-2 çorba kaşığı şekeri katılaşıncaya kadar çırpın,sonra eritilmiş çikolatalı tereyağını ekleyin. Homojen oluncaya kadar spatula ile karıştırın.
*Frambuazların yarısının üzerine 1-2 çorba kaşığı pudra şeker
serpiştirip hafifçe ezin ve tartın üzerine yaydırın.
*Tartın en üstüne çikolatalı karışımı dökün ve fırının en üst
raftında pişirmeye devam edin yaklaşık 10-12 dakika.
*Tartı biraz soğuttuktan sonra kalan frambuazlar ile süsleyin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder