Malzemeler:
1 + yarım su bardağı pirinç;
1 adet soğan;
1-2 çorba kaşığı çam fıstığı;
Bir tutam maydanoz;
Bir tutam dere otu;
Bir tutam taze nane;
Yarım tatlı kaşığı yeni bahar;
Kara biber;
Bir tutam şeker;
Tuz;
Zeytinyağı;
1 kase vişne;
1-2 havuç.
Hazırlanışı:
*İnce doğranmış soğanı yumuşayana kadar zeytinyağında sote
edin.
*Çam fıstıklarını ekleyip kızarıncaya kadar çevirin.
*Sonra pirinci ekleyin,
2-3 dakika çevirip ocaktan alın.
*Baharatları ve kıyılmış
yeşillikleri ekleyin.
*Yasma yapraklarına 1 tatlı kaşığı pirinçli harçtan ve 1-2
adet çekirdeksiz vişne koyup sarın.
*Tencerenin dibine havuç dilimleri yerleştirin, üzerine
sarmaları dizin.
*Sarmaların üzerine bir tabak yerleştirin sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder