13 Temmuz 2015 Pazartesi

Vişneli yaprak sarma



Malzemeler:
1 + yarım su bardağı pirinç;
1 adet soğan;
1-2 çorba kaşığı çam fıstığı;
Bir tutam maydanoz;
Bir tutam dere otu;
Bir tutam taze nane;
Yarım tatlı kaşığı yeni bahar;
Kara biber;
Bir tutam şeker;
Tuz;
Zeytinyağı;
1 kase vişne;
1-2 havuç.


Hazırlanışı:
*İnce doğranmış soğanı yumuşayana kadar zeytinyağında sote edin.

*Çam fıstıklarını ekleyip kızarıncaya kadar çevirin.

*Sonra  pirinci ekleyin, 2-3 dakika çevirip ocaktan alın.

*Baharatları ve kıyılmış  yeşillikleri ekleyin.

*Yasma yapraklarına 1 tatlı kaşığı pirinçli harçtan ve 1-2 adet çekirdeksiz vişne koyup sarın.

*Tencerenin dibine havuç dilimleri yerleştirin, üzerine sarmaları dizin.

*Sarmaların üzerine bir tabak yerleştirin  sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder