Malzemeler:
1 su bardağı tereyağı;
3/ 4 su bardağı sıvı yağı;
2 çorba kaşığı pudra şekeri;
1 adet yumurta;
2 çorba kaşığı yoğurt;
Yarım kg. un;
Bir tutam tuz.
1 adet vanilya;
Lokum;
Dövülmüş ceviz.
Hazırlanışı:
*Soğuk küp şeklinde kesilmiş tereyağı, sıvı yağı, pudra
şekeri, tuz ve yumurtayı pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
*Yoğurdu ve azar azar unu ekleyip yoğurun, çok yumuşak hamur
elde edin.
*Elinize sıvı yağı döküp hamuru toparlayın.
*Hamuru biraz buzdolabında dinlendirdikten sonra ince açın ve
kibrit kutusu büyüklüğünde dikdörtgenlere kesin.
*Her dikdörtgene bir parça lokum ve ceviz yerleştirin ve
sıkıca rulo şeklinde sarın.
*Dilerseniz kurabiyelerin bir miktarını topalak şeklinde yapın.
*Kesilmiş dikdörtgenlerin içine lokum ve ceviz koyduktan sonra
kenarlarını birleştirip avucunuzda yuvarlayın, sonra kıyılmış cevize batırın.
*Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 200 C fırında takriben 12 dakika pişirin.
*Kurabiyeleri sıcak sıcak pudra şekerine yuvarlayın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder