Malzemeler:
1 adet yufka;
1 er adet kırmızı, sarı ve turuncu biber;
1 adet kabak;
1 adet küçük boy soğan;
1 tutam maydanoz;
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri;
2-3 yaprak cheddar peyniri;
2-3 kiraz domates;
1 çorba kaşığı susam;
Kara biber;
Pul biberi;
Kekik;
Zeytinyağı.
Hazırlanış:
*Biberleri ve kabağı şerit şeklinde, soğanı piyazlık doğrayın
ve az miktarda zeytinyağında sote edin.
*Sebzelerin fazla pişmemesine dikkat edin.
*Ocaktan indirdikten sonra kıyılmış maydanoz, susam ve
baharatlar ile lezzetlendirin.
*Yufkadan yuvarlaklar kesip muffin kaplara yerleştirin,
diplerine biraz zeytinyağı sürün ve iki kat küçük yufka parçaları yerleştirin.
Fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
*Kaseleri fırından çıkarın sote edilmiş sebzeler ile doldurun.
*En üstüne cheddar ve kaşar parçacıkları serpiştirin , domates
dilimi koyup tekrar fırınlayın.
*Kaşarlar eriyince fırından çıkartın, sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder