Malzemeler:
3 adet yumurta;
1 su bardağı şeker;
1 su bardağı tere yağı;
1,5 su bardağı un;
1 su bardağı süt;
1 adet kabartma tozu;
1 adet vanilya;
1 çorba kaşığı kakao;
1 tutam tuz;
Yarım su bardağı kıyılmış ceviz.
Krema
için:
1 adet yumurta;
Yarım su bardağı şeker;
2,5 çorba kaşığı un;
1 çorba kaşığı tere yağı;
Yarım litre süt;
1 adet vanilya.
Hazırlanışı:
*1 su bardağı şeker ve 1 su bardağı tere yağını çırpın.
*Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin.
*Sütü, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyıin bir miktar daha
çırpın.
*Sonunda unu ekleyin, karışım homojen oluncaya kadar kaşık ile
karıştırın.
*Kek hamurunu pişirme kabına aktarın, bir miktar bırakın. Onun
içine 1 çorba kaşığı kakao katıp güzelce karıştırın ve onu da kek kabına dökün.
*Keki 180 C fırında pişirin.
*Kremayı hazırlamak için
sütü pişirin.
*1 adet yumurta ve yarım su bardağı şekeri güzelce çırpın,
sonra unu ve vanilyayı ekle, sonra unu ve vanilyayı ekleyin.
*Bu karışımı bir miktar süt ile sulandırın ve karıştırarak
kaynayan süte ekleyin.
*Kremayı sürekli karıştırarak pişirin.
*Krema hazır olunca 1 çorba kaşığı tere yağı ekleyin, tamamen
soğuduktan sonra mikser ile 3-4 dakika çırpın.
*Keki de soğuttuktan sonra üzerine krema sürün ve ceviz
serpiştirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder