Malzemeler:
200 gr. kıyma;
1 su bardağı bulgur;
2 adet soğan;
1 su bardağı kıyılmış ceviz;
2 adet soğan;
1 su bardağı kıyılmış ceviz;
Nane;
Maydanoz;
Dere otu;
Kara biber;
1 adet domates;
1 tatlı kaşığı biber salçası.
Zeytinyağı;
1 adet limon;
Tuz;
Asma yaprağı.
Hazırlanışı:
*1 adet kıyılmış soğanı ve kıymayı bir miktar sote edin.
*Sonra biber salçası hariç tüm malzemeleri ekleyin, güzelce
karıştırın.
*1 adet soğanı piyazlık doğrayın ve tencerenin dibine
yerleştirin, üzerine ince kesilmiş limon dilimleri dizin.
*Hazırladığınız tabanın üzerine sarmaları dizin ve salçalı
suyu ekleyin.
*Sarmaları bastırmak için üzerine bir tabak yerleştirin ve
kısık ateşte pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder