Malzemeler:
4-5 adet orta boy patlıcan;
200-250 gr. kıyma;
2 adet soğan;
3 diş sarımsak;
Yarım tatlı kaşığı biber salçası;
2 adet domates;
1 adet sivri biber;
Kara biber;
Zeytinyağı;
Tuz.
Hazırlanışı:
*Patlıcanları
alacalı soyup suda bekletin.
*Patlıcanların acı suyunu çıkardıktan sonra güzelce kurulayın
ve çok az sıvı yağıda hafifçe kızartın. Çok pişmelerine gerek yok.
*Piyazlık doğranmış soğanları zeytinyağında yumuşayana kadar
pişirin, sonra iri doğranmış sarımsakları ve kıymayı ekleyin.
*Kıyma rengini değiştirince yarım tatlı kaşığı biber salçası
ekleyin, tuz ve kara biber ile lezzetlendirin. Biraz çevirdikten sonra ocaktan
alın.
*Kızarmış patlıcanları
üstünden kaşık ile hafifçe cep oluşturun ve içine hazırladığınız harçtan
koyun.
*Patlıcanları fırın tepsisine dizin, üzerine dilimlenmiş domates ve biber yerleştirin.
*Yemeyin üzerine bir
bardak sıcak su gezdirin.
*Önceden ısıtılmış fırında pişirin 10-15 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder