1 kg. un;
300gr. şeker;
200gr. tere yağı;
250ml süt;
Ceviz büyüklüğünde yaş maya;
6 adet yumurta;
1 paket vanilya;
Mahlep;
Portakal kabuğu;
Ceviz, fındık ve ya badem.
Hazırlanışı:
*Ilık sütte eritilmiş mayayı bir miktar un ve tuzu
karıştırıp, kabarması için bekleyin.
* Bu karışım mayalandıktan sonra biraz daha un ve ılık süt
katıp karıştırın. Tekrar kabarmasını bekleyin.
*Isıtılmış kaba unu eleyin,
şeker ile çırpılmış yumurtaları,
vanilyayı katın ve
karıştırın. Mayalanmış karışımı
katıp güzelce yoğurun.
*Elinizi eritilmiş
tere yağına batırarak hamuru yoğurun, son aşamada mahlebi
ve portakal kabuklarını da ekleyin.
*Hazırladığınız hamurdan
iki tane paskalya çöreği yapmak için altı eşit beze yapın. Tezgahın üzerinde
bezeleri uzatın ve belik
şeklinde örün.
* Paskalya çöreklerini yağlı kağıt serilmiş fırın
tepsisine yerleştirin, üzerlerini
bez ile örtüp kabarmaları için bekletin.
*1 çorba kaşığı sıvı yağı ve yumurta sarısını çırpın, çöreklerin üzerine sürün,
dövülmüş ceviz serpiştirin.
Orta derece ısıda
(180 C) yavaş yavaş
pişirin, en az 1 saat.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder