Malzemeler:
3 su bardağı un;
1 adet yumurta;
Yarım su bardağı tereyağı;
3 çorba kaşığı şeker;
1 su bardağı süt;
Bir tutam tuz;
Ceviz büyüklüğünde maya.
Dolgu için:
5-6 dilim bayat kek;
Yarım su bardağı kıyılmış ceviz;
Yarım su bardağı kuru üzüm;
1 tatlı kaşığı tarçın;
1 tatlı kaşığı kakao.
Hazırlanışı:
*Mayayı biraz şeker ve süt ile eritin.
*3 su bardağı unun ortasına çukur yapın ve tüm malzemeleri
ekleyin.
*Hamuru yoğurun ve mayalanması için bekletin.
*Dolgu malzemesini hazırlamak için rondoda ufalanmış keklere
yarım su bardağı kıyılmış ceviz, ıslatılmış yarım su bardağı kuru üzüm, 1 tatlı
kaşığı tarçın ve 1 tatlı kaşığı kakao ekleyip karıştırın.
*Mayalanmış hamuru ince açın ve üçgenler kesin.
*Üçgenlerin üzerine tepeleme dolgu malzemesinden koyup sarın.
*1 adet yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı sıvıyağı çırpın ve
çöreklerin üzerine sürün.
*Çöreklere ceviz serpiştirin ve önceden ısıtılmış 200 C fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder