15 Ocak 2016 Cuma

Ay çöreği



Malzemeler:
3 su bardağı un;
1 adet yumurta;
Yarım su bardağı tereyağı;
3 çorba kaşığı şeker;
1 su bardağı süt;
Bir tutam tuz;
Ceviz büyüklüğünde maya.

Dolgu için:
5-6 dilim bayat kek;
Yarım su bardağı kıyılmış ceviz;
Yarım su bardağı kuru üzüm;
1 tatlı kaşığı tarçın;
1 tatlı kaşığı kakao.



Hazırlanışı:

*Mayayı biraz şeker ve süt ile eritin.

*3 su bardağı unun ortasına çukur yapın ve tüm malzemeleri ekleyin.

*Hamuru yoğurun ve mayalanması için bekletin.

*Dolgu malzemesini hazırlamak için rondoda ufalanmış keklere yarım su bardağı kıyılmış ceviz, ıslatılmış yarım su bardağı kuru üzüm, 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1 tatlı kaşığı kakao ekleyip karıştırın.



*Mayalanmış hamuru ince açın ve üçgenler kesin.

*Üçgenlerin üzerine tepeleme dolgu malzemesinden koyup sarın.

*1 adet yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı sıvıyağı çırpın ve çöreklerin üzerine sürün.

*Çöreklere ceviz serpiştirin ve önceden ısıtılmış  200 C fırında pişirin.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder