Malzemeler:
Hamur için:
3 adet yumurta;
1 bardak su;
1 su bardağı un;
2 çorba kaşığı tereyağı.
Krema için:
Yarım litre süt;
Yarım su bardağı şeker;
1 adet yumurta;
3 tepeleme çorba kaşığı un;
1 kutu krema.
Çikolatalı sos için:
2 adet kare bitter çikolata;
1 su bardağı süt.
Hazırlanışı:
*2 çorba kaşığı tereyağını eritip
suyu ekleyin.
*Sonra 1 su bardağı unu katın,
çiğlik kokusu gidene kadar karıştırarak pişirin.
*Hamuru biraz ılıtın ve teker
teker yumurtaları ekleyip yedirin.
*Hamuru sıkma torbasına aktarın
ve fırın kağıdı serilmiş tepsiye küçük şekiller sıkın.
*Önceden ısıtılmış 180 C fırında 20 dakika pişirin. Kapağını hiç açmadan
fırını söndürün ve eklerlerin tamamen soğumalarını bekleyin!
*Kremayı hazırlamak için sütü
pişirin.
*1 adet yumurta ve yarım su
bardağı şekeri çırpın.
*Vanilya ve 3 çorba kaşığı un
ekleyin.
*Biraz süt dökerek karışımı boza
kıvamına getirin ve karıştırarak süte ekleyin.
*Muhallebi pişince tamamen soğumasını
bekleyin.
*Süt kremayı katılaşıncaya kadar
çırpın ve azar azar muhallebiye ekleyin, kaşık ile karıştırarak yedirin.
*Soğumuş eklerleri dilerseniz
ikiye kesip ve ya hiç kesmeden uç ile
içine muhallebi sıkın.
*Çikolatalı sos için çikolataları
benmari usulü eritin ve karıştırarak 1
su bardağı ılık süt ekleyin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder