Malzemeler:
Yarım kilo ıspanak;
2 adet yufka;
2 adet yumurta;
2/ 3 su bardağı süt;
1 kase lor ve ya beyaz peynir;
2/ 3 su bardağı tereyağı.
Hazırlanışı:
*Ispanakları doğrayıp çok fazla öldürmeden sote edin.
*Sonra delikli kaba alıp ıspanakların suyu süzülmesi için
bekletin.
*Yufkaları yayın, her
yerine değecek şekilde eritilmiş tere yağ, ve süt ile çırpışmış yumurta sürün.
Yufkaların kavis kısımlarını kesin ve böreği sararken parçaları içine yerleştirin.
*Yufkaların karşılıklı kısımlarına ıspanak ve peynir
serpiştirin ve karşılıklı sıkıca rulo şeklinde sarın.
*Böreği tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
*Üzerine tereyağı ve sütlü yumurta karışımından sürün.
*Dilerseniz üzerine çok az kaşar rendesi serpiştirin.
*Önceden ısıtılmış fırında pişirin .
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder