Malzemeler:
Hamur için:
2 adet yumurta;
1 su bardağı yoğurt;
1/ 4 su bardağı sıvı yağ;
4 – 5 bardak un;
1 çorba kaşığı sirke;
1 adet kabartma tozu;
Tuz.
İç malzemesi için:
2 adet orta boy pırasa;
1 su bardağı beyaz peynir.
Kara biber, pul biber.
Sürmek için:
Yarım su bardağı tere yağı;
1 adet yumurta.
Susam, çörek otu.
Hazırlanışı:
*Hamur
için malzemeleri karıştırın ve güzelce
yoğurun.
*Hazırladığınız hamuru 12 adet bezeye bölün.
*Bezeleri teker teker, tabak büyüklüğünde açın üzerine
eritilmiş tere yağ sürün ve 6 adet bir
arada olacak şeklinde üst üste yerleştirin . Üzerini streç filmi ile kapatıp
buzdolabında bekletin.
*Pırasaları ikiye kesip ince doğrayın, 1-2 çorba kaşığı
zeytinyağında yumuşayıncaya kadar sote edin. Kara biber ve pul biberi gezdirin.
*Kalın yufkaları buzdolabından alıp 6 adet birlikte fırın
tepsisi büyüklüğünde açın ve yağlanmış
kaba yerleştirin. Üstüne beyaz peyniri ve sotelenmiş pirasayı eşit olacak
şekilde serpiştirin.
*Sonra diğer yufkayı açıp böreği kapatın.
*Üzerine çırpılmış yumurta ve tere yağı sürün, susam ve çörek
otu serpiştirin.
*Böreği dilimleyip önseden ısıtılmış fırında 250 C pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder