1 adet yumurta;
1 su bardağı tere yağı;
3 + yarım su bardağı un;
3/ 4 su bardağı bal;
1 su bardağı öğütülmüş ceviz;
Yarım tatlı kaşığı tarçın;
1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil suyu;
1 çay kaşığı öğütülmüş karanfil;
1 tutam kara biber;
1 tutam tuz;
1 adet kabartma tozu.
*Önce yumurtayı, tere yağı ve balı homojen oluncaya kadar
karıştırın.
*1 su bardağı ceviz ve tüm baharatları ekleyip, karıştırmaya
devam edin.
*Unu yavaş yavaş ekleyip çok yumuşak hamur yoğurun.
*Hamur çok vıcık olursa biraz buzdolabında bekletin
sertleşmesi için.
*Sonra hamurdan iki beze yapın. Her birini iki fırın kağıdı
arasına koyup, merdane ile
açın.
*Üste kalan kağıdı kaldırın ve kurabiyelerin arasında boşluk bırakarak dilediğiniz
şekillere kesin.
*Aralarında kalan hamuru dikkatlice toplayın.
*Hazırladığınız kurabiyeleri alta kalan fırın kağıdı ile
birlikte tepsiye yerleştirin.
*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
*Arzu ederseniz
kurabiyeler soyunca benmari usulü eritilmiş çikolata ile
kaplayabilirsiniz. Bu sefer elimde beyaz ve sütlü çikolata olduğu için onları kullandın, fakat bitter ile daha lezzetli oluyorlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder