25 Mayıs 2015 Pazartesi

Ballı cevizli kurabiye



Malzemeler:

1 adet yumurta;
1 su bardağı tere yağı;
3 + yarım su bardağı un;
3/ 4  su bardağı bal; 
1 su bardağı öğütülmüş ceviz;
Yarım tatlı kaşığı tarçın;
1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil suyu;
1 çay kaşığı öğütülmüş karanfil;
1 tutam kara biber;
1 tutam tuz;
1 adet kabartma tozu.

Hazırlanışı:




*Önce yumurtayı, tere yağı ve balı homojen oluncaya kadar karıştırın.

*1 su bardağı ceviz ve tüm baharatları ekleyip, karıştırmaya devam edin.

*Unu yavaş yavaş ekleyip çok yumuşak hamur yoğurun.

*Hamur çok vıcık olursa biraz buzdolabında bekletin sertleşmesi için.

*Sonra hamurdan iki beze yapın. Her birini iki fırın kağıdı arasına koyup, merdane ile
açın.



*Üste kalan kağıdı kaldırın ve  kurabiyelerin arasında boşluk bırakarak dilediğiniz şekillere kesin.

*Aralarında kalan hamuru dikkatlice toplayın.

*Hazırladığınız kurabiyeleri alta kalan fırın kağıdı ile birlikte tepsiye yerleştirin.

*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

*Arzu ederseniz  kurabiyeler soyunca benmari usulü eritilmiş çikolata ile kaplayabilirsiniz.  Bu sefer elimde beyaz ve sütlü çikolata olduğu için onları kullandın, fakat bitter ile daha lezzetli oluyorlar.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder