Malzemeler:
2 adet yufka;
Bir demet ıspanak;
200- 250 gr. beyaz
peynir;
1 adet yumurta;
Yarım su bardağı tere
yağı.
Hazırlanışı:
*Peyniri ve yumurtayı karıştırın, ıspanakları doğrayın.
*Büyük tepsiye eritilmiş
tere yağı sürün ve 1 yufka yerleştirin, fazlasını
tepsinin dışında bırakın.
Üzerine tere yağı sürün, ıspanak
ve peynir serpiştirin .
*Yufkanın dışarıda kalan kısımlarını tepsiye alın, ikinci yufkayı tepsi büyüklünde
kesin ve ayırın fazlalıkları böreğe döşeyin.
*Üzerine tekrar tere yağ, ıspanak ve peynir serpiştirin.
*Ayırdığınız yufka ile böreği
kapatın.
*Böreği kısık ateşte önce altını tavayı döndürerek pişirin.
*Sonra çevirme tahtası ve ya başka daha büyük boy tepsinin tersi ile böreği çevirin, çiğ taraf
alta kalacak şekilde.
*Çevirmeden önce böreğin biraz soğumasını
bekleyin.
*Pişirme esnasında yandan tere yağ parçacıkları koyabilirsiniz. Yandan
dikkatlice kontrol ederek
yanmamasına dikkat edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder