Malzemeler:
1 lt. süt;
1 su bardağı pirinç;
1 su bardağı şeker;
1 adet yumurta;
2 çorba kaşığı pirinç unu;
1 çorba kaşığı tereyağı;
1 adet vanilya;
Tarçın.
Hazırlanışı:
*1 su bardağı pirinci 3-4 bardak su ile haşlayın.
*Sütten bir bardak
ayırın kalanını pişmiş pirince ekleyin ve birlikte kaynatın.
*1 adet yumurta ve 1 su bardağı şekeri güzelce çırpın, 2 çorba
kaşığı nişasta, 1 bardak süt ve vanilyayı ekleyin.
*Kabaran süte hazırladığınız karışımı yavaş yavaş yedirin ve
koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
*Sütlaç hazır olunca 1 kaşık tereyağı ekleyin hafifçe yedirin
ve kaselere dökün.
*Kaseler soğuyunca üzerine tarçın serpiştirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder