Malzemeler:
Un;
3 yumurta;
Yarım paket kabartma tozu;
Tuz;
1 çorba kaşığı sıvı yağı;
Yarım çay kaşığı sirke;
Yarım su bardağı tereyağı;
Peynir;
Susam.
Un;
3 yumurta;
Yarım paket kabartma tozu;
Tuz;
1 çorba kaşığı sıvı yağı;
Yarım çay kaşığı sirke;
Yarım su bardağı tereyağı;
Peynir;
Susam.
Hazırlanışı;
*Yumurtaları çırptıktan sonra bir miktar sürmek için ayırın.
*Yumurtaları çırptıktan sonra bir miktar sürmek için ayırın.
*Yufka hamurunu hazırlamak için yumurtaların üzerine azar azar un koyun, kabartma tozu, sirke tuz ve yağı ekledikten sonra yoğurmaya
başlayın.
*3 adet orta boy yufka açın.
*Her birini tereyağı ile sürdükten sonra şeritlere kesin.
*Börekleri fırın tepsisine dizin, üzerine tereyağı ve yumurta
sürün, susam serpiştirin.
*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder