Malzemeler:
400 gr. Kuş başı dana
eti;
5-6 adet orta boy bostan patlıcan;
1 adet büyük boy soğan;
1-2 diş sarımsak;
2-3 adet sivri biber;
1 adet orta boy domates;
Kara biber;
Pul biberi;
Yeşil kişniş ve ya kekik;
Maydanoz;
Tuz.
5-6 adet orta boy bostan patlıcan;
1 adet büyük boy soğan;
1-2 diş sarımsak;
2-3 adet sivri biber;
1 adet orta boy domates;
Kara biber;
Pul biberi;
Yeşil kişniş ve ya kekik;
Maydanoz;
Tuz.
Sos için:
6-7 adet orta boy
domates
2-3 diş sarımsak;
Maydanoz;
Tuz;
2-3 çorba kaşığı zeytin yağı.
2-3 diş sarımsak;
Maydanoz;
Tuz;
2-3 çorba kaşığı zeytin yağı.
*Patlıcanların
kabuklarını ince şerit şeklinde soyun,
sap kısmından derin
kesin (daha sonra kapak
olarak kullanılacak). Patlıcanları
oturta bilmek için diplerini de biraz kesin. Sonra dikkatlice
oyun ve kararmamaları için su
dolu kaba koyun.
*Daha sonra patlıcanların
suyunu güzelce kurutup yağıda
kızartın.
*Kuş başı etleri sote
edin, ince kıyılmış soğanı ve
sarımsağı ekleyin. Daha
sonra doğranmış biberleri, patlıcanlardan artan
malzemeleri ve domatesi.
*Baharatlarla ve tuz
ile yemeyi lezzetlendirin.
*Zeytin yağında 2-3 diş sarımsağı sote edin, rondo da kıyılmış
domatesleri, tuzu , bir
tutam şekeri ekleyip
karıştırın. Ocağı kapatın ve kıyılmış maydanozu
katın. Hazırladığınız sosu
ısıya dayanıklı kaba
dökün.
*Patlıcanları sote ettiğiniz
etlerle doldurun ve domatesli
sosun içine oturtun ve patlıcan kapaklarını yerleştirin.
Ellerine sağlık abla çok iştah açıcı :)
YanıtlaSil