Malzemeler:
1 su bardağı tereyağı,
5 çorba kaşığı şeker;
3 silme çorba kaşığı yoğurt;
1 tutam tuz;
1 paket vanilya;
Yarım paket kabartma tozu;
Un.
5 çorba kaşığı şeker;
3 silme çorba kaşığı yoğurt;
1 tutam tuz;
1 paket vanilya;
Yarım paket kabartma tozu;
Un.
İç malzemesi:
Mürdüm eriği;
1 su bardağı dövülmüş ceviz (arzu ederseniz kavrulmuş);
Reçel.
1 su bardağı dövülmüş ceviz (arzu ederseniz kavrulmuş);
*Tereyağı ve şekeri çırpın, un hariç diğer malzemeleri de ekleyip biraz
daha karıştırın.
*Azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Unu, hamura
avucunuzla vurarak yedirin . Çok yumuşak
hamur elde edin.
*Sonra hamuru küçük tart kaplarına paylaştırın.
*Parmaklarınızın ucu ile kapların duvarlarına yaydırın.
*İçine cevizleri paylaştırın.
*Üzerine dilediğiniz şekilde erik dilimlerini dizin, ve şeker serpiştirin.
*Önceden ısıtılmış 200 C fırında pişirin.
*Fırından çıkardıktan sonra tartların üzerine reçel sürün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder