15 Şubat 2017 Çarşamba

Mercimek köftesi


Malzemeler:

1 + yarım su bardağı kırmızı mercimek;
1 su bardağı ince (kısırlık) bulgur;
1 adet küçük boy soğan;
1 tatlı kaşığı biber salçası;
1 tatlı kaşığı domates salçası;
1 tatlı kaşığı kimyon;
Kara biber;
Pul biberi;
2 adet yeşil soğan;
1 tutam maydanoz;
Zeytin yağı;
Tuz.

Hazırlanışı:

*Mercimekleri 3 bardak su ile haşlayın ve soğumaya bırakın.

*İnce doğranmış soğanı zeytin yağında sote edin, salçaları ekleyin.

*Biraz  çevirdikten  sonra önceden ıslatılmış 1 su bardağı bulguru katın, yarım bardak sıcak su ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin.



*Baharatlar ile lezzetlen dirin, bulgurlar kabarınca ocaktan alın.

*Soğumuş mercimeği ve ince kıyılmış yeşillikleri bulgura ekleyin ve karıştırın.

*Dondurma kaşığı yardımı ile hazırladığınız harçtan küçük toplar yapıp, servis tabağına dizin.

Afiyet olsun.