Malzemeler:
3 kişilik
2 adet yumurta;
Yarım litre süt;
Un;
Tuz.
Dolgu için:
2 adet elma;
2 adet muz;
2-3 çorba kaşığı ceviz;
1 tatlı kaşığı tereyağı;
Bir tutam tarçın.
Bir tutam tarçın.
Hazırlanışı:
*Yumurtaları biraz tuz ile güzelce çırpın.
*Azar azar süt ve un ekleyin boza
kıvamı alıncaya kadar.
*Krep tavasını ısıtın, her krep
için yarım tatlı kaşığı sıvı yağı koyun.
*Dolguyu hazırlamak için elmaları
soyup küçük küplere kesin, muzları halka şeklinde kesin.
*Tere yağında önce elma küplerini
çevirin sonra cevizleri ve muzları ekleyin. Üzerine tarçın serpiştirin. Sıcak
sıcak servis edin , soyunca tadı ve görüntüsü orantılı olmuyor.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder