27 Ocak 2017 Cuma

Cevizli tarçınlı bal kabağı böreği



Malzemeler:

2 adet yufka;
Yarım kilo rendelenmiş bal kabağı;
Yarım su bardağı şeker;
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz;
1 çorba kaşığı tarçın;
1 tutam tuz;
Sıvı yağ;

Hazırlanışı:



*Önce harcı hazırlayın. Bal kabağını rendeleyip fazla suyunu süzün, cevizi, tarçını, tuzu ve şekeri kattıktan sonra dikkatlice harmanlayın.




*Yufkaları teker teker yağlayın, üzerine eşit şekilde harçtan koyun.

*Yufkaları karşılıklı rulo şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.

*Bal kabaklı strudelin  üzerini yağ ile sürüp şeker serpiştirin.

*Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin.

Afiyet olsun.